자유게시판

Soyuducu 22 nece secmek

페이지 정보

작성자 Stacy Deberry 댓글 0건 조회 88회 작성일 22-08-29 01:41

본문

Soyuducunu necə seçmək və əlavə funksiyalar üçün çox ödəməmək

soyuducu indesit no frost mənə həmişə sadə və köhnəlməyən texnika kimi görünüb.

Valideynlərimdə olan, adi və zəngsiz, iyirmi ildir işləyir. Köçərkən özümü almalı oldum. Məlum oldu ki, soyuducular müxtəlif növlərdə olur, unikal funksiya və xüsusiyyətlərə malikdir. Mövzuya qərq oldum, bütün incəlikləri öyrəndim və təcrübəmi paylaşdım.

Soyuducu seçərkən diqqət etməli olduğunuz şey budur.

Ölçülər
Soyuducu üçün bir yerə qərar verin - bu, adətən, əsas məhdudiyyətdir. Standart soyuducuların hündürlüyü iki metrə qədər, dərinliyi 50 ilə 70 sm arasındadır.

Daha çox genişlik variantları. Mətbəx kiçikdirsə, o zaman dar və ya standart soyuducu axtarmaq daha yaxşıdır - müvafiq olaraq 50 və 65 sm-ə qədər. Geniş soyuducular - 90 sm-ə qədər - daha bahalıdır. 90 sm-dən daha geniş olan nəhənglər var - adətən bunlar Side-by-Side iki qapılı cihazlardır. Belə soyuducularda qapılar adətən üst-üstə deyil, yan-yana yerləşdirilir.

Havalandırma və istilik yayılması üçün hələ də yer tərk etməlisiniz. İstehsalçılar divarlara olan məsafəni yazır: quraşdırılmış modellərdə daha az, ucuz standart modellərdə daha çoxdur. Üstdə ən azı 10 sm, arxa və yan tərəfdə isə 5-10 sm boş yerə diqqət yetirməyə dəyər.

Soyuducunu radiatorun, sobanın və ya digər istilik mənbələrinin yanına qoya bilməzsiniz - ən azı 50 sm məsafəni tərk edin.Başqa çıxış yolu yoxdursa, istilik izolyasiya edən materialların, məsələn, xüsusi kartonun üzərinə bir qutu quraşdırın. batareya. Ancaq soyuducu motor istiliyin öhdəsindən gələ bilmirsə və çox istiləşirsə, onu zəmanət altında təmir etmək mümkün olmayacaq: xidmət mərkəzi nasazlığın iş şəraitinin pozulması səbəbindən baş verdiyi qənaətinə gələcək.



Soyuducu növü
Dizayn xüsusiyyətlərindən asılı olaraq soyuducuların bir neçə variantı var. Məsələn, onlar kameraların sayına görə bölünürlər.

Kamera ayrı bir qapının arxasında gizlənmiş cihazın vahididir. Bir, soyuducu indesit no frost iki və çoxkameralı soyuducularla tanış oldum.

Tək kameralı - bir qayda olaraq, kiçik ölçülü modellər. Otel, ofis, kottec və ya kirayə mənzil üçün uyğundur - bunlar ucuz cihazlardır. Dondurucu və ya ümumiyyətlə deyil, ya da çox kiçikdir və soyuducuya quraşdırılmışdır, adətən yuxarıdadır.

İki kameralı - ən məşhur modellər. Bir qayda olaraq, yuxarı böyük kamera orta temperaturu + 5-8 ° C olan soyudulmuş məhsulların saxlanmasına, aşağısı isə dondurulmasına cavabdehdir. Üstündə kiçik dondurucu olan modellər var - dondurucudan tez-tez istifadə edirsinizsə və hər dəfə əyilmək əlverişsizdirsə uyğundur.

Çoxkameralı soyuducular üç, dörd və ya beş kameralı ola bilər. Hər bir kamera öz soyutma növündən məsuldur. Məsələn, dondurucu, adi soyuducu və meyvə və tərəvəzləri təzə saxlamaq üçün xüsusi kamera ola bilər.

Yan-yan qapılı ayrıca soyuducu növü də var. Bu, iki kameralı soyuducu ola bilər: dondurma hissəsi solda yerləşir, bir qədər kiçikdir, soyuducu hissəsi isə sağdadır. Və ya çox kameralı, müxtəlif soyutma dərəcələri olan kameralar üçün bir neçə variant əlavə edildikdə. Side-by-Side modeli daha çox yemək saxlayır, lakin daha bahalıdır.

Hesab edilir ki, soyuducuda nə qədər çox kamera olarsa, bir o qədər rahatdır. Məsələn, tərəvəzə ehtiyacınız olduqda, bütün cihazı açmaq məcburiyyətində qalacaqsınız, ancaq onun kiçik bir hissəsini - bu, temperatur dalğalanmalarını azaldacaq, soyuducu indesit no frost enerji istehlakını və motorun ömrünü azaldacaq.


Dondurucuda minimum temperatur
Dondurulmuş qidaları bir həftədən çox saxlamağı planlaşdırırsınızsa, dondurucunun nə qədər soyuq saxlaya biləcəyinə baxmaq lazımdır. Bu göstərici üçün onlar xüsusi bir işarə ilə gəldilər - "ulduzlar" və ya "qar dənələri". O, cihazın ön panelində yerləşdirilib.

İndi hətta ucuz soyuducu modellərində də iki qar dənəciyi olan dondurucu tapmaq çətindir. Üç ilə dörd arasında çox da fərq yoxdur.


Soyuducunun həcmi
İstehsalçılar adətən soyuducunun ümumi həcmini litrlə göstərir və onu soyuducunun və dondurucunun həcminə bölürlər.

Ümumi həcmin seçimi vərdişlərinizdən asılıdır. İki və ya üç nəfərlik bir ailə üçün adətən 200-250 litr kifayətdir. Bir neçə həftə əvvəldən ərzaq almağa üstünlük verirsinizsə, 300 və ya daha çox litrə baxın. Tərəvəz və meyvələri dondurmağı sevənlər ən azı 250 litr həcmli dondurucu axtarmalıdırlar.



Defrost növü
Əvvəllər soyuducuların buzunu əl ilə həll etmək lazım idi: elektrik enerjisi şəbəkəsindən çıxarılmalı, yeməklər çıxarılmalı və buzun əriməsini gözləyirdi. Əgər əriməsəniz, don görünəcək və hətta buz blokları, o zaman termorequlyasiya pozulacaq, mühərrik uçacaq.

Dondurma zamanı da yaxşı bir şey olmur: su axır, motor həddindən artıq qızır - soyuqluğu saxlamaq üçün deyil, sıfırdan soyumağa çoxlu resurs sərf etməlisiniz.

Müasir soyuducularda iki dondan qorunma sistemi quraşdırılmışdır.


damcı sistemi. Su arxa divara yığılır, buza çevrilir. Sonra kompressordan gələn istiliyin təsiri altında əriyir və xüsusi bir rezervuara axır, oradan buxarlanır. Plus sistemləri - daha az səs-küy, demək olar ki, istilik itkisi yoxdur. Mənfi - divarlarda buz əmələ gələ bilər, buna görə soyuducunu əl ilə əritmək lazımdır.


Dondurmanın tezliyi soyuducu üçün təlimatlarda göstərilmişdir. Adətən 3-6 aydır, lakin daha tez-tez soyuducunun divarında şaxta görünəndə sadəcə defrost etmək məsləhət görülür. Təlimatlarda aşağıdakı sətirə baxın: "3-4 mm qalınlığında buz əmələ gəlməsi halında aşağı temperatur zonası defrost edilməlidir."


Yalnız soyuducular damcı sistemi ilə təchiz olunub, ona görə də istənilən halda dondurucuya nəzarət etməli və orada 3-5 mm və ya daha çox buz təbəqəsi əmələ gələndə onu əritməli olacaqsınız.

No Frost. Bu sistem daha mürəkkəbdir. Kameranın arxa divarında soyuducunun içərisində havanın dolaşmasına məcbur edən buxarlandırıcı və fan quraşdırılıb. Nəm buxarlandırıcıya yerləşərək şaxta əmələ gətirir. Kompressorun istiliyindən əriyir, nəm tanka axıdılır və orada buxarlanır. Buz əmələ gəlmir, çünki fan daim soyuq havanı lazımi yerə "sürür".


İstehsalçılar No Frost-u həm soyuducu kameraya, həm də dondurucuya qururlar. Buz görünmür və defrost yalnız cihazı yumaq üçün lazımdır.



İqlim sinifini müəyyənləşdirin
İstehsalçılar həm isti mətbəxlərdə, həm də sərin zirzəmilərdə işləyə bilən soyuducular istehsal edirlər - onlar əsasən mühərrik gücü, əlavə soyutma və ya digər dizayn xüsusiyyətləri ilə fərqlənirlər. Zəmanət üçün düzgün variantdan istifadə vacibdir: soyuducu xarab olarsa və istehsalçı sizin istismar şərtlərini pozduğunuzu sübut edərsə, onu pulsuz təmir etməyəcək və pulu qaytarmayacaqlar.

İqlim sinifinin işarəsi cihaz haqqında qalan məlumatlarla əsas stikerdə yerləşdirilir - bu, soyuducunun qapısında, içərisində və ya arxasında ola bilər.

Burada seçimlər var.

N - iqlim sinifinin standart versiyası: soyuducu temperaturu +16 ° C ilə +32 ° C arasında olan otaqlarda işləyir.

SN soyuducudan zirzəmidə və ya sərin kottecdə istifadə etmək istəyənlər üçün seçimdir: +10 °С-dən +32 °С-ə qədər.

ST - isti bölgələr üçün: +18 °С-dən +38 °С-ə qədər.

T - çox isti iqlim, otaqda +18 °С ilə +43 °С arasında.

Bir cihaz bir neçə iqlim sinfinə malik ola bilər. Məsələn, dördü də soyuducunun +10 °C-dən +43 °C-ə qədər temperaturda işlədiyini bildirir.

Kompressorların sayı
Soyuducu kompressor, soyuq dövrandan və istənilən temperaturun saxlanmasından məsul olan bir cihazın tərkib hissəsidir. Soyuducuda bir kompressor varsa, o zaman həm soyuducu, həm də dondurucu kameralar üçün məsuliyyət daşıyır. Bu pis deyil, lakin bu cür avadanlıqların resursu daha sürətli inkişaf etdirilir.

İki kompressorlu soyuducular var - hər bölmənin öz elementi var. Belə cihazlarda kameraları ayrıca defrost edə bilərsiniz, dəqiq temperatur nəzarəti var. Belə soyuducularda resurs da daha böyükdür, çünki kompressor yalnız müəyyən bir bölmədə istənilən temperatur yaratmaq üçün açılır.

Kompressorlar iki növdür:

Xətti - temperaturu istədiyiniz səviyyəyə çatdırana qədər işləyir və sonra sönür. Kamera istiləşdikdə yenidən işə düşür.
İnverter - daim işləyir, cərəyan çeviricisi sayəsində fərqli güc istehsal edə bilər. Belə kompressorlar daha az köhnəlir və daha az enerji sərf edirlər, lakin xətti olanlardan daha bahalıdır.

Səs-küy səviyyəsini yoxlayın
Bu parametr soyuducu ilə eyni otaqda yatmalı olan studiya mənzillərinin sakinləri üçün xüsusilə aktualdır.

Görünməz olaraq, soyuducu təxminən 40 dB səs-küy səviyyəsi ilə işləyir - bu, sakit bir pıçıltı və ya küçədə yarpaqların xışıltısı kimidir. Əksər soyuducular məqbul səviyyələri keçmir, lakin satın almadan əvvəl yoxlamaq daha yaxşıdır: 50 dB olduqca yüksək səsdir.

Seçim üçün qısa yoxlama siyahısı
Ölçülərə qərar verin: darı seçə bilərsiniz - eni 45 sm, standartı - 50-60 sm və ya çox geniş bir soyuducu - 90-120 sm.
Ölçülərdən asılı olaraq, soyuducunun növünə qərar verin: kiçik bir kameralı, standart iki kameralı və ya böyük Yan-yana.
Əgər yeməkləri uzun müddət dondurmağı planlaşdırırsınızsa, dondurucunun aşağı temperaturu saxladığını yoxlayın: soyuducu indesit no frost bir "qar dənəciyi" -6 ° C, iki - -12 ° C, üç - -18 ° C, dörd - -24 ° C. Əti bir neçə ay saxlamaq üçün ən azı üç qar dənəciyi lazımdır.
İqlim sinifini müəyyənləşdirin: əgər ev +32 ° C-dən daha istidirsə, onda ST və ya T axtarın. Soyuducu +18 ° C-dən aşağı temperaturda işləyəcəksə, SN sinifinə ehtiyacınız var. Və ya bir anda bütün sinifləri olan bir soyuducu götürün.
Adi soyuducularda bir kompressor çevirici olsa daha yaxşıdır. Bahalılarda - iki, buna görə də dondurucu və soyuducu kamerada temperaturu daha effektiv tənzimləmək üçün çıxır.
Səs səviyyəsini yoxlayın: 40 dB-ə qədər səssiz olacaq.
Elektrik kəsildikdə, soyuducunun nə qədər isti qaldığını öyrənin: nə qədər uzun olsa, bir o qədər yaxşıdır.

En ucuz qiymete soyuducu Smarton.az saytinda

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

회원로그인